karaÅŸimÅŸek
Üye
|
 |
« : Mart 08, 2010, 08:04:36 ÖS » |
|
Arkadaşalr pipo filtre aldım akvaryuma. onun ucunu su dışarısında bırakıp suyu daha az dalgalandırarak iş görmesini sağladım. bir nevi şelaşe filtre gibi oldu. Artısı orta da ancak bir eksisi olur mu ?. Gözümden kaçan bir nokta var mı:?
|
|
|
|
|
|
CrowNTaiL
|
|
|
Sponsor Adresler |
|
|
|
|
karaÅŸimÅŸek
Üye
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2010, 05:51:56 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
CrowNTaiL
|
|
|
codamorfa
Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2010, 06:12:42 ÖS » |
|
bir reim koysaydın daha yardımcı olabilirdin
|
|
|
|
|
|
Pratik olarak , biz genellikle aşırı kısa bir sunumla sunumun yokluğu arasında seçim yapmaya zorlanırız. Kısaltım kaçınılmaz bir kötülüktür ve kısaltanın işi, doğası gereği kötü de olsa, hiç yoktan iyi olan bir şeyi en iyi şekilde yapmaktır..
bardaklarda betta'ya hayır !!
|
|
|
smallville
Genel Yardımcı
Araştırmacı Üye

Astala vista..
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2010, 12:31:54 ÖÖ » |
|
Herhangi bir problem olmaz merak etmeyin.
|
|
|
|
|
|
Hüseyin YILMAZ/BURSA www.bettamarketim.com Türkiyenin ilk betta severlere özel marketi ... Facebook Grubum;-- Betta Splendens Club Fan-- Hepinizi bekliyorum..
Halfmoon Betta HM Plakat Betta Veil Tail Betta Crown Tail Betta Giant Betta PK betta
Vahşi Irklarım ; Betta smaragdina Betta mahachai Betta İmbellis
Pek yakında FO Betta Splandens Lütfen profil kısmından isim ,soyisim ve şehir bilgilerinizi giriniz..!!!
|
|
|
Astute
Üye
ÖZGÜR YALÇIN / BARTIN
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2010, 08:14:52 ÖÖ » |
|
Aynı şeyi bende yaptım.dışarı koydum piponun su fışkırttıgı yerı ama 5-6 gun sonra kafa motorum horuldamaya basladı bende korktum ve suyun içine soktum.sonra bozuldu kafa motorum yenısını aldım.Dikkatli olmanı tavsiye ederım..
|
|
|
|
|
|
Ok gibi doğru olsam, yayla atarlar beni; Yay gibi eğri olsam, elde tutarlar beni. Doğruda aç görmedim, eğride görmedim tok, Eğri yay elde kalır, menzil alır doğru ok
|
|
|
baykus
Betta Hanım
Araştırmacı Üye

Cande Kurt/Ankara
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2010, 02:47:40 ÖS » |
|
Daha önce akıntıyı kesmek için Serkan Bey'in ve Kaan Bey'in önerileri oldu. Benim de aklıma Biyoteknik' in ürünlerinin ölçeğiyle yapmak geldi ve uygun açıda sabit tutularak dalgalanmayı minimuma indiriyor, boyutlar uyuştuğundan kayma da yapmıyor. Yine obje koyarak akıntı kesme yolu ama pipo filtreme tam uyması açısından çok kullanışlı buldum ben. Link: http://img710.imageshack.us/g/dscn8735.jpg/Diğer tavsiyeler: Baloncuk yapmak zorunda değil. Çok istiyorsanız strafor bardağın yarısını kesin içine açık yüzü denk gelecek şekilde yerleştirin. O zaman sudaki akıntıdan etkilenmez.
Pipo filtrenin hava hortumununun ucundan 5-6 cm kesin. Ondan sonra o 5-6 cm lik kısmı hava motorunun ucuna takın, öbür ucunuda hava vanasına bağlayın yoksa temin edin. Ondan sonra diğer kısmını hava motoru ile pipo filtre arasına eskisi gibi bağlayın. Vanadan hava çıkışını ayarlayın. Akıntıyı o şekilde de ayarlayabilirsiniz. Bu da bir başka çözüm.
Filtre o kadar çok akıntı yapıyoruki ucuna akıntıyı kesmesi için şu deterjanlar makineye konulurken kullanılan daha önce kullanılmamış kaptan koydum  )
|
|
|
|
|
|
Blup Blup!
|
|
|
gonenc
Bölüm Yetkilisi
Araştırmacı Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2010, 08:27:17 ÖS » |
|
Güzel olmuş Cande hanım gayet akıllıca...biraz kullanın bakın, akıntı olmayınca bazen suyun yüzeyinde yağ tabakası olur,eğer yoksa bende yapiyim 
|
|
|
|
|
|
Gönenç GÖNENÇ ANKARA
|
|
|
baykus
Betta Hanım
Araştırmacı Üye

Cande Kurt/Ankara
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2010, 09:57:34 ÖS » |
|
Ben de bu yağ tabakası hep mi vardı yoksa yeni mi oluştu diye düşünüyordum.  Ama akıntı olmayınca köpük yuva yapmaya başladı, suyun üstü baloncuk doldu.
|
|
|
|
|
|
Blup Blup!
|
|
|
baykus
Betta Hanım
Araştırmacı Üye

Cande Kurt/Ankara
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2010, 11:46:25 ÖS » |
|
Bu yağ tabakası nedir tam olarak? Şöyle birşey okuyup, tekstir kağıdıyla denedim. Yağ tabakası gitti. Su yüzeyi üzerindeki yağ tabakasını emebilecek herhangi bir kağıt türü olur, Evet saman kağıttan kastım ispirto ile üzerine baskı yapılabilen teksir kağıtları. aslında mürekkep ve kimlerin ellerinin değdiği konusunda titizlenmesem gazete kağıdı bile olur diyeceğim ama bu iki sebepten demiyorum, kaş yapayım derken göz çıkarabilir gazete kağıdı.
|
|
|
|
|
|
Blup Blup!
|
|
|
gonenc
Bölüm Yetkilisi
Araştırmacı Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2010, 01:24:09 ÖÖ » |
|
O dediğiniz yağ tabakası suyun yüzeyinde akıntı olmazsa oluşan bi tabakadır,buna yemler ve dışkılar sebep olur,''bende hiç yenmemiş yem yok'' diyebilirsiniz ama sorun o değil,siz yemi suya attığınız anda suya yağ bırakmaya başlar,su yüzeyinde akıntı varsa o yağ tabakası hep dalgalandığı için bir arada duramaz ve dağılır,ama akıntı ve hareket yoksa kalır,ben ilk başlarda filtre kullanmazken bildiğiniz kaşıkla kaymak gibi tabaka deliyodum yem vermek için.Okuduğunuz yazı çok doğru teksir kağıdına falan emdirebilirsiniz o tabakayı.Benim için sorun değil ben betta mın köpüklerini görmek istiyorum derseniz bir sorun yok,olduğu zamanlarda kağıtla alın o tabakayı.
|
|
|
|
|
|
Gönenç GÖNENÇ ANKARA
|
|
|
baykus
Betta Hanım
Araştırmacı Üye

Cande Kurt/Ankara
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2010, 11:20:16 ÖÖ » |
|
Çok ince bir tabaka var, siz kaşık kullandıgınızda daha mı kalın bir tabakaydı. Bu tabaka atıksa eğer suya dağılmasındansa benim kağıt yardımıyla almam daha uygun olmaz mı?
|
|
|
|
|
|
Blup Blup!
|
|
|
|
BETTALAR
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2010, 11:38:44 ÖÖ » |
|
Çok ince bir tabaka var, siz kaşık kullandıgınızda daha mı kalın bir tabakaydı. Bu tabaka atıksa eğer suya dağılmasındansa benim kağıt yardımıyla almam daha uygun olmaz mı?
Onu da deneyebilrisiniz. Kağıt havlu bana kalırsa daha uygun. Hemn üst tabakayı çekebiliyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gonenc
Bölüm Yetkilisi
Araştırmacı Üye

|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2010, 12:33:08 ÖS » |
|
Tabii tabii Cande hanım benim tabaka baya bi kalındı, çünkü bende filtre hiç yoktu bide sanırım fazla yemleme yapıyordum,sizinki ince bir tabaka kağıda devam bence:)
|
|
|
|
|
|
Gönenç GÖNENÇ ANKARA
|
|
|
baykus
Betta Hanım
Araştırmacı Üye

Cande Kurt/Ankara
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 07, 2010, 01:33:53 ÖS » |
|
Tekstir, A4 fotokopi kağıdı ve kağıt havlu denedim. En iyi sonucu havlu kağıt verdi, sonra da tekstir kağıt.
|
|
|
|
|
|
Blup Blup!
|
|
|
baykus
Betta Hanım
Araştırmacı Üye

Cande Kurt/Ankara
|
 |
« Yanıtla #14 : Temmuz 20, 2010, 10:13:12 ÖS » |
|
İlaçlama sonrasında pipo filtremin prospektüste belirttiği gibi süngerini değiştirmem gerekiyor. Yeni aldığım süngeri dip çekim yaptığım suda mı yıkamam gerekiyordu? Ya da eski süngerdeki oluşan bakteri kültürünü korumak adına ne yapabilirim?
|
|
|
|
|
|
Blup Blup!
|
|
|
|