Bettaların ithalat süreci
www.bettalar.com  Türkiye'nin İlk ve Tek Betta Sitesi

Kullanıcı Adı  
Åžifre

Reklamlar
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bettaların ithalat süreci  (Okunma Sayısı 296 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Orhans
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mart 05, 2010, 02:17:16 ÖS »

Merhaba ArkadaÅŸlar,

Bana bu konuda gelen mesajlara ve telefonlara elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum.
Anlaşılan konu birçok arkadaş tarafından merak ediliyor.
Sorulan soruların başında bu balıkları hangi siteden/sitelerden alıyorsun geliyor.
Ticari kaygılarım olmadığından sitemiz yönetimin izin vermesi durumunda tedarikçi adreslerini açıklayabilirim.
Fakat adresleri bilip, online siparişleri verince balıklar heme elinize kolayca geçmiyor, konu ile ilgili bir süreç var.

Arzu ederseniz bu balıkların hangi süreçlerden geçerek Türkiye'ye girdiğini beraber gözden geçirelim:

İthalat İzni
Her şeyden önce beğendiğiniz balıkları Türkiye'ye sokabilmek için İthalat izni almanız gerekiyor (1 veya 1000 balık fark etmiyor!!!).
İzni almak için üreticiden menşei belgesi ve sağlık raporu ile beraber proforma fatura gerekiyor.
(üreticiden üreticiye aldığınız balık sayısı ile orantılı masraf talep ediliyor)
(İl Tarım'a vermeden yeminli tercümana çevirisi yaptırmalısınız).

İthalat izni için her ithalat başına 60TL dosya açma bedeli ve bazı evraklar ve linkteki evraklar gerekiyor : http://www.kkgm.gov.tr/talimat/su_ithalat.html

İthalat izni başvurunuz bir hafta içerisinde sonuca bağlanır ve kabul edilir ise 85 TL fiili ithalat izin belgesi alıyorsunuz.
Bir kopyasını satıcıya gönderiyorsunuz, diğer bir kopyasını da gümrükte göstermek üzere kendinize saklıyorsunuz.

Tabi eğer birden fazla tedarikçinin sattığı Bettaları beğendinizse, her biri için bu işlemi tekrar etmeniz gerekiyor.
Bu durumda ya bir üretici belirleyip, onun elinde bulunan balıklardan alacaksınız.
Ama bazıları sadece HM, bazıları HMPK, bazıları da CT satıyor.
Hepsini satan bir yerde istediğiniz cinsten istediğiniz renk ve formda balık bulunmayabiliyor.
Ya da en çok balık aldığınız üreticiyi, diğer üreticilerin balıklarını kendinde toplayıp,
kendi faturasına eklemeye ikna edeceksiniz ki bu çok zor.

Nakiliye:

EMS Gönderimleri
EMS kullanırsanız 1-6 balık arasında 50$ tutarında kargo bedeli ödüyorsunuz.
Belli bir sayıdan sonra da karşı taraf gönderemiyor, hava yolu ile gönderim gerekiyor.
EMS'nin Türkiye'deki muhattabı PTT'nin APS'sidir. Kargonuz 3-5 günlük bir sürede geliyor,
daha önce RC-Model parçaları getirtmiştim, 10 günü geçen bile olmuştu.
Thailand'dan İstanbul girişine kadar takip sitesinden kargonuzun nerede olduğunu görebiliyorsunuz.
Türkiye İstanbul girişinden sonra olay biraz zorlaşıyor, zira bazen gönderi durumları birkaç gün güncellenmeyebiliyor.
Bu durumda İstanbul girişinden 1-2 gün sonra kargonun durumunu öğrenmek için PTT'yi aramanızda fayda var.

Kargonuz gümrükte gelin alın cevabına istinaden PTT Paket servisi Gümrük bölümüne gidiyorsunuz.
Bundan sonra eğer ithalat izniniz var ise, gümrük bedellerini ve diğer masrafları ödüyorsunuz, kargonuzu teslim alıyorsunuz.
Bilmeyerek veya uyanıklık yaparak ithalat izni almamışsanız, ya balıkları vermeyip geri gönderiyorlar, ya da işlemleri gerektiği gibi tamamlıyorsunuz.

Hava Kargo
Hava Kargo ile gönderileriniz çok süratli size ulaşıyor, fakat buradaki sıkıntı çok pahalı olması.
Ben en son sordurduğumda 50-150 Balık için fiyat 320$ olarak verildi.

Saygılarımla

Orhan Özger

Orhan Özger
Sponsor Adresler

3mr3
Emre Toruk
Girişimci Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Emre Toruk

« Yanıtla #1 : Mart 05, 2010, 08:39:16 ÖS »

Bununla ilgili bir makale bir dönem sitedede vardı baktım fakat göremedim.Biraz uğraştırıcı bir iş
« Son Düzenleme: Mart 06, 2010, 12:13:07 ÖÖ Gönderen: DuncaN » Kayıtlı

========ஜ۩۞۩ஜ========
███▓░░ E M R E ░░▓███
========ஜ۩۞۩ஜ========

(a,b,c,ç,d,e,f,g,ğ,h,ı,i,j,k,l,m,n,o,ö,p,r,s,ş,t,u,ü,v,y,z)
                  !!!!!TÜRKÇE KONUÅž!!!!!

Lütfen mesajlarımızdaki imla kurallarına dikkat edelim!!!!
BETTALAR
Ali
AdmiN
Girişimci Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2010, 02:10:55 ÖS »

Bilgi için teşeklkürler, bu konuyu dikkatle inceleyeceğim.

smallville
Genel Yardımcı
Araştırmacı Üye
Çevrimiçi Çevrimiçi

Astala vista..

Site
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2010, 12:34:56 ÖÖ »

Orhan bey , bu güzel açıklıyıcı bilgilerinizle arkadaşlara ışık tuttuğunuz için teşekkürler.Yurt dışından yeni türleri getirmek kadar almasıda bir hayli sıkıntı cıkartıyor açıkcası.

Saygılar.

Hüseyin YILMAZ/BURSA

www.bettamarketim.com  Türkiyenin ilk betta severlere özel marketi ...

Facebook Grubum;-- Betta Splendens Club Fan--
Hepinizi bekliyorum..

Halfmoon Betta
HM Plakat Betta
Veil Tail     Betta
Crown Tail Betta
Giant Betta
PK betta

Vahşi Irklarım ;
Betta smaragdina
Betta mahachai 
Betta İmbellis

Pek yakında FO Betta Splandens
Lütfen profil kısmından isim ,soyisim ve şehir bilgilerinizi giriniz..!!!
ISLAK
Bölüm Yetkilisi
Araştırmacı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Işıl Ezgi Erkurt

« Yanıtla #4 : Mart 14, 2010, 02:38:32 ÖS »

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Epeyce zor bir süreçmiş.

Hayvanların yaşam haklarına saygı gösterelim.
Orhans
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2010, 10:31:55 ÖÖ »

Üreticilerden 40-50 yerine 100/150 adet alınırsa fiyatlar düşecektir muhtemelen, ama bu sefer de kargo bedelleri EMS yerine mecburen Air-Kargo kullanılacağı için iki katına çıkacaktır.
Balıkları yasal getirmek için İl Tarım, evrak çeviri ve gümrük işlemlerinden vaz geçilemeyeceği için bu kallavi masraf kalıcı.

Bunun en iyi yolu kendi bettamızı üretmek Tuncay Abiciğim.

Pazartesi gördüğün üzere Crowntaillerin 2 batımı sağlıklı şekilde büyüyor, ne var ki isediğim renk için biraz daha çaprazlamak gerekecek.

1.Batımdan umduğum metalik Koyu lacivert/bordo yerine metalik mavi ve bordonun envai çeşidi çıktı.
2.Batımlarda haftaya kadar nihayi rengini belli eder, bakalım anaçlara uyan bir şey çıkacak mı.

Aynı şeyi HM ve HMPK için de yapmak için havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum.
Tabi pazartesi görüştüğümüz gibi birkaç arkadaşın getirdiğim damızlıklarla aynı anda üretim denemelerine katılması, sonuçları karşılaştırması bizi bu Irkların orijinal hali ile yerlileştirmesi çalışmalarında daha da ileriye götürecektir.

Orhan Özger
Dragon_x
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2010, 06:53:10 ÖS »

Evet olay cözülmüşdür  ucuz getirme yolları var toplu sekilde betta alımı yapabilirsek  mesela 50 balık   gibi çiftini 45 liraya turkıyeye sokabilirim. artı 3 lira kargoya herkez balıgna turkıyeye geldikden 1 gun sonra kavusur moderatörler ön ayak olursalar eger  10  tane cift ben alırım  diyorum 15 ciftide tamamlayabiliirseler buyrun ben italatı gercekleÅŸdiririm herkezin guvendigi birinede gerekli prosödur ve  iÅŸleyiÅŸ hakkında tam bilgi veririm.

Daha ucuza mal edebilicek  arkadaÅŸlar  varsada 15 cift almaya hazırım ben buyrun hep beraber alalım.

İbrahim Balçın / İstanbul
BETTALAR
Ali
AdmiN
Girişimci Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2010, 07:29:26 ÖS »

Toplu getirtme işini detaylı olarak mayıs ayından sonra konuşabiliriz. Şuan finallerim var, mayıs sonunda rahat olacağım.

Dragon_x
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2010, 09:30:14 ÖS »

Toplu getirtme işini detaylı olarak mayıs ayından sonra konuşabiliriz. Şuan finallerim var, mayıs sonunda rahat olacağım.

Ben sürekli burdayım sürekli her ay minumum 1 yada 2 kez balık getiriyorum. getirdigim balıkları bilenler var sitede ben ön ayak olurum  diyorum varsa yapıcak daha ucuza getirebilcek ondanda alırım balık. Umarım herkez istedigi kaliteyi  yakalar. Daha ben 1 cift bulabildim istedigim gibi su ana kadar baya balık getirttim.

İbrahim Balçın / İstanbul
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer: