Balığım hep yerde yatıyor acil yardım
www.bettalar.com  Türkiye'nin İlk ve Tek Betta Sitesi

Kullanıcı Adı  
Åžifre

Reklamlar
Sayfa: 1 [2]   AÅŸağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Balığım hep yerde yatıyor acil yardım  (Okunma Sayısı 579 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dorhug
Meraklı Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Åžubat 04, 2010, 12:56:56 ÖS »

Aynı olay benim bettamda da var . Dipte sürekli hareketsiz duruyor . 2-3 günde bir yemini yiyor . Arada canlanıyor 1-2 dakika sonra yeniden yatıyor Sad

Doruk YETİMOĞULLARI

Lüleburgaz/Kırklareli
Sponsor Adresler

chiculata
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Åžubat 06, 2010, 01:28:59 ÖS »

benim baluğum sizlere ömür arkadaşlar yalnız fotoğraf ekleyen arkadaşın balığı baya kötü gözüküyor dikkatli bakmanız gerekiyor. Benimki son gününde böle yatıyordu.
Sorununu tam olarak anlayamadım öldükden sonra inceledimde boynunun sağ tarafı yanmış gibiydi bizim saf ısıtıcı borusuna sarılıp uyuyodu kenarındaki çıkıntının üzerine yatıp suyu azalınca süründümü acaba die düşündüm ilginç bi durum
Diğer arkadaşlar umarım düzelir rahatsızlıkları
satine*MR
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Gizem

« Yanıtla #17 : Åžubat 06, 2010, 09:21:06 ÖS »

Hala aynı sorunla devam ediyoruz, en hareketli zamanı suyunu temizlemek için değiştirirken oluyor. Temiz suya girdiği ilk an 3-4 tur hızlıca yüzüyor fanus içinde ilk günlerindeki gibi sonra tekrar eski haline dönüyor.
Sanki kuyruğu yetmiyor gibi, kuyruğunun erimesi onu zorluyor gibi geliyor bana ama bilemiyorum tabi bu sadece benim bir gözlemim.
Hala çabası var ama yüzeye çıkabilmek için her seferinde çıkıp da bir baloncuk yapmaya çalışıyor, yemlerini her zamanki iştahıyla yiyor. Yani benzetmem kötü olacak belki ama hala hayata tutunmaya çalışıyor gibi.
Su sıcaklığını, suyun temizliğini sürekli kontrol altında tutuyorum.
Bu halde olması da ayrıca üzüyor ama.. Keşke elimden daha fazlası gelse..

.sabırsız avukat.
BETTALAR
Ali
AdmiN
Girişimci Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #18 : Åžubat 07, 2010, 12:17:04 ÖÖ »

Kullanılan su ağır metaller içeriyor olabilir. Öncelikle işe biyoteknik ichtyo ile başlayın. Bir nevi aspirin görevi görür. İlacı kullandıktan 1 hafta sonra durumunuzu belirtiniz. İlaçların hemen ardında bir iyileşme görülmesi için zaman geçmesi gerekir.

satine*MR
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Gizem

« Yanıtla #19 : Åžubat 07, 2010, 10:15:15 ÖÖ »

Tamam biyoteknik-ichthyo bulup kullanıcam suyu için..

.sabırsız avukat.
codamorfa
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Mart 19, 2010, 06:35:30 ÖS »

aynı sorun benim bettamda da görülmekte Sad biyoteknik-ichthyo tam olarak nedir ?

Pratik olarak , biz genellikle aşırı kısa bir sunumla sunumun yokluÄŸu arasında seçim yapmaya zorlanırız. Kısaltım kaçınılmaz bir kötülüktür ve kısaltanın iÅŸi, doÄŸası gereÄŸi kötü de olsa, hiç yoktan iyi olan bir ÅŸeyi en iyi ÅŸekilde yapmaktır.. 

bardaklarda betta'ya hayır !!
BETTALAR
Ali
AdmiN
Girişimci Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #21 : Nisan 16, 2010, 10:24:22 ÖS »

aynı sorun benim bettamda da görülmekte Sad biyoteknik-ichthyo tam olarak nedir ?

Kullanm Sahası:Akvaryum balıklarının aşağıdaki paraziter hastalıklarının tedavisinde tesiri yüksektir.

Beyaz Benek Hastalığı : Hastalığın etkeni sularda bulunan chthyophthirus multifilis denilen bir protozoan'dur. Hayatının bir dönemini balığın derisi üzerinde geçirir. Derisinin üzerine bir delik açarak yerleÅŸen parazit balığın kanı ile beslenmeye balar. Büyüyen parazit, balığın üzerinde gözle kolayca görülen beyaz benekler oluÅŸturur.

Costia Slmy Deri Hastalığı: Costra necatrix, chilodenalla cyprini isimli kamçılı protozoan olan parazit akvaryum balklarının derisi üzerine veya solungaçlarına yerleÅŸerek kızılımsı iltahaplanmalar meydana getirir. Hasta balıklar sallanarak yüzerler ve sert yerlere sürtnme ve kaşınma eÄŸilimi gösterirler. Daha ziyade zayıf düşmüş balıklar hastalanırlar. Yavru balıklar için çok tehlikelidir.
 Trchodina Ve Trchodinella Hastalığı: Akvaryumlara çoÄŸunlukla canl yemler ile bulaÅŸan bir protozoan hastalığıdır. Deri üzerinde mavi beyaz lekeler (Benekcikler) oluÅŸur. Solungaç üzerinde tahribat yapar.

Velvet Hastalığı (Tatl Su Kadife Hastal): Oodinium isimli protozoan türleri deri üzerinde epidermis tabakasna ve solungaçlara yerleÅŸerek hastalığa sebep olur. Organların epitel dokusuna da yerleÅŸebilir. OlgunlaÅŸan parazitler akvaryum dibinde bölünerek çoÄŸalan sporlar ile diÄŸer balıklara bulaşır. VELVET hastalığında balkların yüzgeçleri kırılır ve kırılma yerlerinde enfeksiyon görülür. Deri üzerinde mavi beyaz lekeler belirir.

Deri Parazitleri Hastalığı: Gyrodactylus ve Dactylogyrus isimli hermitler, balıklarn deri veya solungaçlarına özel tutucu organlar (vantuzlar) ile tutunurlar.

Mantar Hastalıklarında : Saprolegnia, Achlya gibi mantarların deri üzerinde meydana getirdiÄŸi tahribat da Biyo-ichthyo ile tedavi edilir.

www.biyoteknik.com

gonenc
Bölüm Yetkilisi
Araştırmacı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Nisan 18, 2010, 11:06:43 ÖS »

Ali bey öncelikle önerdiğiniz biyoteknik gerçekten işe yaradı,bişey sormak istiyorum hastalık dışındada koruyucu olarak ara sıra bu ilacı kullanabilirmiyiz,cevabınız evet se ne kadarlık dozlarda(benim akv 10 litre).

Gönenç GÖNENÇ  ANKARA
BETTALAR
Ali
AdmiN
Girişimci Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #23 : Nisan 20, 2010, 10:32:05 ÖÖ »

Ben önermiyorum akvaryumun biyolojik dengesini bozacağı kanaatindeyim. Zaten balığınız sağlıklı ise ilaç kullanmayın. Direnç kazandırın ve kaliteli yemlerle besleyin. Biyoteknik - ichyto elinizin altında bulunması gereken bir ilaçtır. Devamlı herkese öneririm.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer: